Elphy groeide op in een muzikaal nest. Haar vader was hobby-gitarist en zanger en bezat een uitgebreide platencollectie, die Elphy reeds op jonge leeftijd begon te verkennen. Op 9-jarige leeftijd begon ze spontaan mee te zingen met deze platen. Ook op school ging Elphy’s zangtalent niet onopgemerkt voorbij en algauw werd ze geselecteerd voor het plaatselijke zangkoor. Niet veel later, toen ze amper 14 jaar oud was, nam ze deel aan de VTM Soundmixshow als Helen Shapiro met het nummer “Queen for tonight”. Deze deelname leverde haar een mooie plaats in de halve finale op. Kort nadien vervoegde ze de meidengroep Secret Fantasy, o.a. samen met Linda Mertens van Milc Inc. Ze trad ook hier en daar op met buurjongen Stef Caers (Gustaph) en zong in rockband Maxxis met Guy Swinnen.

Verschillende succesvolle deelnames aan tv-zangwedstrijden volgden:
- Ontdek De Ster Show – 1996: live show
- Popstars – 2001: Finale (laatste 4 meisjes)
- Idool - 2003: Halve Finale met haar eigen vertolking van  “What’s Up” - 4 Non Blondes
Dankzij deze succesvolle tv-optredens kwam Elphy in contact met verscheidene bekende componisten en producers, waaronder Miguel Wiels, Peter Gilis, Daniël Moerenhout en Peter Luts. Ze werkte met hen aan nieuwe nummers en deed veel studiowerk. Via deze samenwerkingen voegde ze volgende bekende dancesingles aan haar palmares toe:
- The Music – Fiocco (1999, Antler-Subway, EMI Music Belgium)
- No Way Out – Astroline (1999, Antler-Subway)
- Virtual Love -  Requiem feat. Chiara Gio (2002, Antler-Subway)
Nadien deed ze nog  heel wat studiowerk voor de albums van andere Vlaamse artiesten, o.a. Jo Vally, Yves Segers, Jimmy Frey, Anja Yelles, Betty…

Ook op het podium bouwde ze een stevige reputatie op. Ze verzorgde live optredens met diverse muzikanten en bands, waaronder Jan Parent (vroegere toetsenist van Willy Sommers), Tim Vandermeulen (o.a. toetsenist bij Alana Dante & The Scabs) en de Partyband.  Daarnaast was ze actief als backing vocal bij tal van bekende nationale en internationale artiesten, waaronder Sonny O’Brien, Natalia, Los Carios, Belle Perez, George Baker, Jim Cole, Frank Galan, Paul Severs, Christ’Of, Andrei Lugovsky, Yannick Bovy, Dean, 3 Golden Voices, Deborah De Ridder, Steve Tielens en Herbert Verhaeghe. Ze werkte hiervoor steeds samen met professionele muzikanten, zoals Bert Candries, Paul Flush, Jean-Philippe Komac, Leo Caerts, Wouter Berlaen, Babl en vele andere.

Elphy heeft steeds diverse muziekstijlen vertolkt en staat bekend als een all-roundzangeres met een stevige, warme stem. Ze heeft echter steeds een zwak gehad voor soul & disco. Het was dan ook binnen dit genre dat ze begin 2014 haar eerste stappen zette als solo-artieste met de single “Geef niet op", die goed onthaald werd in het Vlaamse muzieklandschap. Haar opvolger "Als jij er niet bent" (compositie en productie door Bert Candries), die Elphy uitbracht als een ode aan Yasmine, kreeg heel wat radio-airplay en stond wekenlang hoog genoteerd in de Vlaamse Ultratop 50. Na "Vannacht wil ik bij je zijn", een zeer leuke productie van Wim Claes, volgde Elphy's vierde solo-single "Volg Mij", een prachtig popnummer met mooie folkinvloeden, opnieuw geschreven en geproduceerd door Bert Candries.

Other languages